Cartofi copţi cu ciuperci şi brânză Cheddar

Nutriţioniştii recomandă 1-2 zile pe săptămână în care să nu consumăm carne. Combinaţia din reţeta următoare, săţioasă şi delicioasă, este perfectă pentru prânz sau cină.
Ingrediente
4 cartofi medii, pentru copt
350 g ciuperci, după preferinţă
120 ml vin alb sec
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă rozmarin
100 g brânză Cheddar
100 g telemea maturată
1 lingură ulei de măsline
2 linguri unt
sare
piper
Speli cartofii, îi ştergi, îi stropeşti cu 1 lingură de ulei şi îi dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C. Îi coci 30-40 de minute, până s-au înmuiat. Între timp, topeşti untul şi sotezi ceapa tocată şi usturoiul zdrobit, la foc mic, 3-4 minute, pui ciupercile tăiate felii, torni vinul, adaugi ieburile aromatice, sare şi piper, după gust. Ţii pe foc mediu 15-20 de minute amestecând ocazional.
Tai cartofii în jumătăţi, le scobeşti miezul şi îl încorporezi în compoziţia de ciuperci, apoi mai condimentezi, dacă este nevoie. Umpli cartofii cu amestecul de ciuperci, presari brânza Cheddar dată prin răzătoarea mare şi telemeaua sfărâmată şi dai din nou la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până ce brânza s-a topit. Serveşti preparatul cald, alături de sosul preferat, şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock