Cartofi noi umpluţi cu somon afumat

1 shutterstock 1540780826 jpg jpeg

Nu trebuie să te rezumi doar la cartofi noi prăjiţi. Îi poţi îmbogăţi cu diverse ingrediente şi îi poţi transforma în preparate uimitoare, cum e şi acesta.

Ingrediente

  • 8 cartofi noi medii
  • 150 g somon afumat, feliat
  • 200 g smântână fermentată grasă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust

Speli foarte bine cartofii noi şi îi pui într-o tavă. Îi stropeşti cu ulei de măsline, presari sare şi îi coci la cuptor, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute, până intră furculiţa uşor în ei.

Între timp, speli ceapa şi mărarul, le toci mărunt. Faci un sos din smântână, verdeţuri tocate, lămâie şi îl asezonezi cu sare.

Scoţi cartofii, îi despici şi pui în fiecare câte o lingură de sos şi o feliuţă de somon afumat. Decorezi cu mărar tocat mărunt. Serveşti cald.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg