Cartofi pane, reţeta de post pe care trebuie s-o încerci

2 shutterstock 165778262 jpg jpeg

Banalul cartof se va transforma total în această reţetă în care ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru un gust desăvârşit. În plus, e de post!

Ingrediente

  • 3 cartofi mari, fierţi în coajă
  • sare, după gust
  • 200 g făină
  • ulei, pentru prăjit

Cureţi cartofii de coajă după ce s-au răcit şi îi tai în bucăţi mari.

Combini făina cu 300 ml apă foarte rece, în care ai pus şi câteva cuburi de gheaţă.Nu trebuie să amesteci mult, pentru că se va încălzi, doar omogenizezi uşor.

Încingi ulei într-un vas adânc, la temperatură medie. Pui cartofii în făina cu apă, apoi îi transferi rapid în uleiul încins. Îi prăjeşti la foc mediu, până devin aurii.

Îi scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Presari sare cât sunt fierbinţi.

Îi poţi servi cu un sos de usturoi cu maioneză de post sau cu ketchup.

FOTO: SHUTTERSTOCK



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg