Cartofi umpluţi
Ai o masă festivă şi te frămânţi cu ce să impresionezi? Iată o reţetă de aperitiv uşor, gustos şi cu aspect inedit.
De ce ai nevoie ca să prepari cartofi umpluţi:
15 cartofi roşii rotunzi
1 lingură ulei
sare
1/2 cană smântână
2 linguri capere murate, scurse şi trecute prin jet de apă
2 linguriţe de pătrunjel verde tocat
2 linguriţe de mărar verde tocat
2 linguriţe de muştarm cu boabe
1 linguriţă de coajă de lămâie bio
pătrunjel verde tocat, pentru decor
Cum prepari cartofi umpluţi:
Preîncălzeşti cuptorul la 175 °C. Pui cartofii într-un castron şi-i stropeşti cu ulei. Presari sare, după gust şi amesteci ca să se combine. Tapetezi o tavă cu foaie de copt, pui cartofii într-un singur strat şi îi coci la cuptor până se înmoaie, circa 40 de minute. Îi scoţi din cuptor şi îi laşi la răcit, 15 minute.
Tai fiecare cartof în două jumătăţi, pe orizontală. Scoţi miezul într-un castronaş, cu grijă. Pui cartofii scobiţi cu partea tăiată în sus, pe foaia de copt, şi-i mai coci în cuptorul încălzit până se usucă, încă aproximativ 10 minute. Îi laşi la răcit circa 30 minute.
Combini miezul cartofilor cu smântâna, caperele, pătrunjelul, mărarul, muştarul, coaja de lămâie şi cu sare, după gust. Iei cu lingura din această compoziţie şi umpli fiecare cartof scobit. Decorezi cu frunze de pătrunjel şi mărar.