Castraveți murați

Castraveții muraţi trebuie musai să se găsească pe lista oricărui gospodar care se respectă, pentru ca în lunile de iarnă să se poată delecta cu o salată de castraveţi acrişori şi crocanţi.

castraveti murati jpg

Ingrediente

2,5 kg castraveți mici, tari

3 linguri sare grunjoasă

3 legături mărar uscat cu tulpini

2 frunze de dafin

3 litri apă

3 căpățâni de usturoi

1 lingură boabe de piper

1 lingură boabe de muștar

Mod de preparare

Speli castraveții și îi lași în apă rece o oră, ca să rămână crocanți.

Pui apa la fiert cu sarea. Aștepţi să dea într-un clocot, apoi o lași puțin la răcit.

Așezi pe fundul borcanelor câteva tulpini de mărar, bucăți de hrean și usturoi. Pui castraveții în picioare, cât mai îndesați, și adaugi printre ei boabe de muștar, piper și frunze de dafin.

Torni saramura fierbinte peste castraveți, până se umplu borcanele. Acoperi cu restul de mărar și pui capacele.

Ții borcanele la temperatura camerei 2–3 zile, apoi le muți într-un loc răcoros. După 7 zile, castraveții sunt murați și gata de servit.