Ce să pui în coșul de picnic pentru 1 Mai. 3 preparate câmpenești delicioase

Mulți preferă tradiționalul grătar de 1 Mai, cu fripturi delicioase sau mititei savuroși. Dacă, însă, vrei să te bucuri de soare și de aer curat, poți pregăti totul de acasă. Aceste rețete sunt ușoare, nepretențioase, dar foarte gustoase. Se pot mânca fără tacâmuri și sunt delicioase și reci. Iată 3 idei de mâncăruri pentru picnicul de 1 Mai.

carnaciori in aluat shutterstock 720463687 jpg

Cârnăciori de bere în foitaj FOTOGRAFII Shutterstock

Cârnăciori de bere în aluat

Ingrediente

20-24 cârnăciori de bere

500 g aluat foitaj

4 linguri muştar

2 linguri ketchup

1 lingură miere

1 ou

semințe de susan, chimen, mac, după preferință

ketchup, muștar, pentru servit

Tai aluatul foitaj în fâşii de lungimea cârnăciorilor, apoi în pătrate. Faci un sos din muştar, ketchup şi miere şi ungi pătrăţelele de aluat. Pui pe fiecare câte un cârnăcior şi formezi mici rulouri.

Le ungi cu oul bătut, presari semințe, le aşezi în tăvi cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce se rumenesc. Serveşti cârnăciorii cu ketchup și muștar.

Baghetă umplută cu salată de pui

Ingrediente

1 baghetă franțuzească

200 g piept de pui fiert

70 g maioneză

1 ardei gras, roșu

4-5 fire pătrunjel

2 linguri muștar

1 lingură parmezan ras

sare

piper

Tai bagheta pe lung și scobești miezul. O ungi la interior cu muștar, pe partea de la bază. Tai cubulețe pieptul de pui și îl pui într-un bol. Adaugi pătrunjelul tocat și ardeiul gras tăiat cubulețe.

Pui maioneza, parmezanul ras, asezonezi cu sare și piper, după gust, apoi omogenizezi. Umpli bagheta cu salata de pui și o dai la frigider câteva ore înainte de servire.

Quiche Lorraine

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt

1 gălbenuş

1 praf de sare

1 lingură apă 

Pentru umplutură:

4 cepe albe

250 g bacon

250 ml smântână lichidă

1 lingură ulei

100 g caşcaval ras

4 ouă

sare

piper

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, gălbenușul, un praf de sare și puțină apă foarte rece. Frămânți un aluat omogen și îl dai la frigider minimum 30 de minute.

Tai baconl cubulețe și îl rumenești 4-5  inute, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Îl scoți, adaugi uleiul și călești ceapa tăiată peștișori, până ce se înmoaie. Lași la răcit. Bați ouăle cu smântâna, sare și piper, după gust.

Pe o suprafață presărată cu făină întinzi o foaie din aluat. O așezi într-o tavă rotundă, acoperind și marginile, apoi tai surplusul cu un cuțit. Pui un strat de ceapă călită, unul de bacon și presari cașcavalul ras. Torni amestecul de smântână și ouă.

Dai la cuptorul preîncălzit la 190 °C. Coci 10 minute, reduci temperatura la 170 °C și mai coci aproximativ 30 de minute, până ce quicheul se rumenește.