Cea mai pufoasă prăjitură cu pere şi iaurt

Această prăjitură cu iaurt şi pere va fi la fel de bună atât la micul-dejun, cât şi la desert. Adaugă scorţişoară şi mirosul prăjiturii îi va atrage pe toţi cei dragi ca un magnet către bucătărie.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu pere şi iaurt
150 g iaurt
50 ml ulei
150 g zahăr
2 ouă
½ linguriţă esenţă de vanilie
coaja de la 1 lămâie
250 g făină
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
2 pere
1 linguriţă scorţişoară
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura cu pere şi iaurt
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi iaurtul cu uleiul, zahărul, ouăle, vanilia şi coaja de lămâie. Combini făina cu bicarbonatul şi sarea. Încorporezi făina în iaurt şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă.
Cureţi perele, le îndepărtezi cotorul şi le felizei. Le pui peste compoziţie, presari scorţişoara şi dai forma la cuptor 40-50 de minute. Laşi prăjitura să se răcorească 10 minute înainte să o scoţi din tavă, apoi o presari cu zahăr pudră.