Cea mai simplă reţetă de cornuleţe cu borş

cornulete cu rahat jpeg

Vă mai aduceţi aminte de cornuleţele bunicii? Cu rahat ori cu nucă sau gem, cornuleţele erau cele mai bune lucruri care ni se întâmplau la sfârşitul unei zile de joacă cu prietenii. Dacă vrei să le împărtăşeşti şi copiilor tăi acest gust sau dacă, pur şi simplu, vrei doar să-ţi aduci aminte de aroma lor, încearcă şi tu cea mai simplă reţetă de cornuleţe cu borş.

Cea mai simplă reţetă de cornuleţe cu borş - Ingrediente

1 pachet margarină 7 linguri borş rece 2 linguri untură 400 g făină 1 lingură zahăr tos 1 lingură zahăr pudră rahat sare

Cea mai simplă reţetă de cornuleţe cu borş - Mod de preparare

Frecăm margarina spumă, adăugăm untura, pe care o încorporăm uşor, punem un praf de sare şi adăugăm borşul, amestecând în compoziţie fără întrerupere. Peste crema obţinută adăugăm 1 lingură de zahăr şi făină cernută proaspăt. Frământăm un aluat consistent, pe care-l lăsăm la rece 120 de minute. Împărţim în mai multe părţi egale, lucrăm la rece cornuleţe, pe care le umplem cu rahat.

Aşezăm pe o tavă, pe care o introducem în cuptorul fierbinte şi le coacem la foc potrivit. Cornuleţele le coacem mai puţin de 30 de minute, le scoatem şi le pudrăm cu zahăr farin, lăsăm să se răcească, apoi le servim. Sunt mai bune peste câteva zile. Se păstrează în pungi de hârtie.

Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei.

image image