Cea mai uşoară reţetă de baclava

1 captura de ecran din 2019 07 23 la 17 22 21 png png

Cu toţii iubim baclavaua, dulce şi însiropată, cu nucă şi fistic, un deliciu. Dar cât de uşor este să o prepari? Ei bine, află că nu este deloc atât de greu precum ţi-ai imaginat. Îţi prezentăm astăzi cea mai uşoară reţetă de baclava.

Ingrediente:

2 pachete foi de placintă  230 g unt 300 g miez de nucă 2 linguri scortisoara 1 vârf de cuţit nucşoară 50 g zahar Pentru sirop: 300 ml apa  300 g zahar 5 linguri miere 1/2 lămâie

Mod de preparare: 

Pune nucile într-o tavă şi dă-le la cuptor pentru 10 minute cât să se rumenească. Mărunţeşte-le apoi într-un robot de bucătărie alături de zahăr şi nucşoară.

Unge tava în care prepari baclavaua cu unt topit, apoi aşează 10 foi de plăcintă, fiecare unsă cu unt topit. Presară o treime din cantitatea de nuci şi zahăr peste aceste foi.

Apoi, pune cam 7 foi, fiecare unsă cu unt şi presară din nou o treime din cantitatea de nuci.

Mai pune 6-7 foi unse cu unt şi restul de umplutură. Peste, pune restul de foi unde cu unt şi dă totul la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, prepară siropul. Amestecă apa cu zahărul pe foc şi lasă să fiarbă, apoi adaugă lămâia.

Lasă-l să se răcească, scoate baclavaua din frigider şi tai-o pătrăţele. Adaugă siropul Dacă ţi-a rămas unt îl poţi turna deasupra apoi dă tava la cuptor pentru cam jumătate de oră. Când ai scos tava adaugă mierea peste baclava şi aşteaptă să se răcească înainte să o serveşti.