Cei mai crocanţi covrigei
Preferi covrigii făcuţi în casă? Iată o reţetă foarte simplă.
Ingrediente 1 linguriţă drojdie uscată 150 ml apă 400 g făină 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 1 ou, pentru uns mac
Mod de preparare - Covrigei
Pui drojdia în apa caldă, adaugi zahărul şi amesteci până când se dizolvă. Încorporezi făina cernută, sarea şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină.
Laşi aluatul să crească o oră, într-un loc cald. Îl împarţi în bucăţi egale, nu foarte mari. Rulezi fiecare bucată sub forma unei sfori subţiri şi lipeşti capetele. Aşezi covrigeii într-o tavă tapetată, îi ungi cu oul bătut şi îi presari cu mac. Dai tava la cuptor până se rumenesc covrigeii.