Cel mai bun sos barbeque, ideal pentru grătarul de 1 mai
Carnea preparată la grătar are un gust inconfunfabil. Pentru a-i da o aromă deosebită este important să o ungi din când în când cu un sos barbeque. Noi îţi dăm cea mai bună reţetă de sos barbeque preparat în casă!
De ce ai nevoie pentru sos
2 linguri ulei
1 ceapă mică
2 căţei de usturoi
2 linguri muştar
2 linguri pudră de ardei iute
1 lingură boia de ardei afumată
400 ml ketchup
120 ml apă
50 g zahăr brun
2 linguri oţet de mere
2 linguri sos Worcestershire
sare
piper
Cum se prepară sosul
Sotezi ceapa tocată şi usturoiul pisat în ulei, 3-4 minute sau până când se înmoaie. Adaugi condimentele, ţii pe foc un minut şi amesteci, apoi adaugi apa, ketchupul, zahărul brun, oţetul şi sosul Worcestershire. Laşi să fiarbă sosul aproximativ 20 de minute, amestecând constant. Asezonezi cu sare şi piper, apoi dai deoparte. Poate fi ţinut la frigider cel mult trei luni.