Cel mai bun tort cu piersici

p factory order: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Pro BAUER MEDIA CZ zdarma jpeg

Următoarea reţetă îl satisface şi pe cel mai pretenţios... pofticios. Are toate ingredientele necesare pentru a câştiga primul loc la categoria „Prăjitura zilei”.

Ingrediente

Pentru pandişpan: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, un vârf de cuţit de sare, 3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, zeama de la o jumătate de lămâie

Pentru crema de vanilie: 6 ouă, 3 căni lapte, 6 linguri rase cu zahăr, 5 linguri cu făină, jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat, 6-8 piersici

Pentru crema de brânză: 400 g brânză de vaci, 2 ouă, 2-3 linguri de zahăr esenţă de vanilie

Pentru ornat

300 g zahăr tos, alune

Preparare Amesteci ingredientele pentru crema de brânză. Pune la frigider până la ornarea tortului. Decojeşti piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi mixezi până se întăreşte. Pui rând pe rând şi gălbenuşurile, amestecând uşor cu telul, de această dată. Adaugi zahărul vanilat, făina în ploaie şi la sfârşit praful de copt stins în zeamă de lămâie. Dai la cuptor într-o tavă de tort 30-35 de minute.

Laşi pandişpanul să se răcească şi îl tai în două (baza să fie mai subţire).

Prepari crema de vanilie astfel: amesteci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugi treptat laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc mic şi amesteci încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. O laşi să se răcească.

Montezi tortul astfel: pui blatul subţire pe un platou întins, adaugi crema de brânză, acoperi cu celălalt blat. Pui piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugi crema de vanilie. Nivelezi bine şi ungi în acelaşi timp şi marginile tortului. Pui zahărul pe foc la caramelizat şi adaugi o lingură de apă. Amesteci până ce se topeşte tot zahărul şi pui imediat glazura peste tort. Presari alune mărunţite pe marginea tortului.