Cel mai simplu burger cu somon

Când te gândeşti la un burger apetisant nu îl asociezi neapărat cu carnea de peşte, însă această reţetă cu somon este extrem de gustoasă şi merită încercată.
De ce ai nevoie pentru a pregăti burgerul cu somon
700 g somon (6 porţii)
2 cepe
125 g pesmet
1 ou, bătut
pătrunjel, după gust
30 g maioneză
o linguriţă zeamă de lămâie
muştar, după gust
sare, după gust
piper, după gust
6 chifle
6 foi salată verde
1 castravete
Pentru sos
170 g maioneză
2 linguriţe zeamă de lămâie
20 g capere sau măsline
1 caţel de usturoi, pisat
Cum pregăteşti burgerul cu somon
Într-un bol amesteci toate ingredientele pentru sos şi dai la răcit.
Încălzeşti grătarul şi îl ungi cu puţin ulei. Într-un alt vas combini oul bătut, maioneza, pătrunjelul, zeama de lămâie, muştarul şi piperul, până se încorporează bine. La final, adaugi pesmetul şi peştele tocat. Din acest amestec pregăteşti 6 chiftele.
Găteşti pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Tai chiflele în jumătate şi le prăjeşti sau le rumeneşti uşor pe grill. Le ungi cu sosul de maioneză, asezonezi cu salata verde, bucăţi de castravete şi pui o bucată de peşte în fiecare. Serveşti imediat.
Sursa https://www.ricardocuisine.com