Cele mai bune bezele. Reţeta simplă

bezele jpeg

Vrei să faci cele mai bune bezele după o reţetă simplă din copilărie?Nimic mai simplu! Urmează paşii recomandaţi de noi la prepararea acestei reţete şi vei obţine acele bezele care te vor trimite cu gândul înapoi în timp, în copilărie.

Cele mai bune bezele. Reţeta simplă - Ingrediente

3 albuşuri 9 linguri cu zahăr pudră zahăr vanilinat 1 lingură cu unt

Cele mai bune bezele. Reţeta simplă - Mod de preparare

Punem albuşurile într-o oală cu gura mai largă şi le batem spumă tare împreună cu zahărul pudră. Peste compoziţie punem un plic de zahăr vanilinat sau 1 lingură de rom, omogenizăm amestecul bătând în continuare.

Lucrăm în cameră încălzită, folosind albuşuri de la ouă care au stat la temperatura camerei cel puţin 5 ore, altfel albuşurile se taie. Ungem o tavă cu unt, punem deasupra o hârtie, apoi punem grămăjoare de albuş la distanţă între ele şi le punem în cuptor, să se coacă la foc moale timp de 30 de minute. Nu lăsăm să se îngălbenească. Le scoatem cu lama unui cuţit ascuţit, pe care o trecem pe sub bezele, după ce acestea s-au răcorit 15 minute.

Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei.

image

image