Cele mai bune condimente pentru carnea de vită

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită jpeg

Ştim cu toţii despre carnea de vită că este unul dintre cele mai pretenţioase tipuri de cărnuri. Ea are o textură destul de dură, iar gustul ei poate fi potenţat cu ajutorul ierburilor aromatice care o transformă într-un deliciu culinar. Acest lucru se va întâmpla doar dacă alegem corect condimentele. În caz contrar, vom obţine un preparat care nu ne va satisface gusturile culinare. Iată care sunt cele mai bune condimente pentru carnea de vită:

Însă, înainte de a vă împărtăşi care sunt cele mai bune condimente pentru carnea de vită, trebuie să ştiţi că acest tip de friptură îl veţi găsi sub mai multe forme. File (secţiune a muşchiului) este cea mai apreciată parte de către adevăraţii iubitori de vită. Se serveşte de regulă în sânge.

Oregano, rozmarin şi salvie sunt cele mai bune condimente pentru carnea de vită

Muşchiul, la fel ca şi fileul, necesită un tratament termic scurt şi se consumă în sânge sau gătit mediu. Antricotul de vită este mai accesibil la preţ decât muşchiul şi mult mai potrivit pentru fripturi datorită fibrei grase care îl străbate. Specialiştii în domeniu recomandă ca acest tip de carne să fie gătit cu os cu tot.

Şi rasolul de vită este o variantă ideală pentru unele preparate. De exemplu, se pot prepara fripturi înăbuşite, gătite îndelung, până când carnea se desface de la sine de pe os.

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită sunt: piper, busuioc, dafin, chili, curry, chimen, usturoi, maghiran, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, chimen, tarhon, cimbru, ceapă şi hrean.

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită te vor ajuta să transformi un banal preparat într-un deliciu

Iată o reţetă care-ţi va transforma carnea de vită într-un deliciu pentru papilele gustative: într-un mojar, pisează cimbrul, seminţele de chimen, oregano, usturoi şi sare. Adaugă ulei de măsline şi zeamă de lămâie, amestecă bine, apoi unge fiecare bucată de carne de vită cu acest mixt.

Bucăţile de carne pot sta la marinat de la cinci minute, până la 8 ore, în funcţie de preferinţele tale. Cu cât le vei lăsa mai mult în acest amestec, la marinat, şi gustul va fi mai pronunţat. Apoi, prăjeşte bucăţile de carne într-o tigaie, în funcţie de preferinţe.

Nu numai condimentele transformă acest tip de carne într-un preparat delicios. Ştim acum care sunt cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Mai sunt însă câteva lucruri pe care ar fi bine să le reţinem. Carnea de vită apreciază compania rafinată. Muşchiul de vită şi antricotul se exprimă natural în prezenta derivatelor lactate, smântâna dulce, untul – simplu sau aromat cu verdeţuri – şi brânzeturile nobile. Ciupercile de pădure şi trufele, asociate cu un sos brun spaniol sunt adaosuri sofisticate ale cărnii de vită.

De asemenea, garniturile pentru vită, trebuie să fie simple: orez cu unt şi verdeaţă sau cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi puţin ulei de măsline sunt variantele ideale, mai ales că acestea se prepară şi foarte uşor.

Carnea de vită (indiferent de modul de preparare pentru care vei opta) merge de minune alături de un pahar cu vin roşu (sec).