Cele mai bune prăjituri cu banane şi glazură

Când îţi propui să îi răsfeţi pe cei mici cu un desert preparat în casă, nu trebuie să intri în panică dacă nu mai ai idei. Îţi recomandăm o reţetă simplă, cu ajutorul căreia vei obţine cele mai delicioase prăjituri cu banane pe care le-ai mâncat vreodată. Compoziţia se prepară în doar 10 minute, iar desertul va sta doar 25 de minute la cuptor.
Ingrediente
230 g unt topit 400 g zahăr brun 2 ouă mari 2 linguriţe esenţă de vanilie ½ linguriţă sare 250 g făină 2 banane potrivite, pasate
Pentru glazură
60 g unt
55 g zahăr brun
2 linguri lapte
130 g zahăr pudră
ulei, pentru un tava
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi o ungi cu ulei şi o dai deoparte. Combini untul topit şi zahărul şi mixezi până se omogenizează. Adaugi ouăle şi esenţa de vanilie şi continui să mixezi până se încorporează. Adaugi sarea, făina şi bananele pasate şi amesteci până obţii un aluat omogen. Îl torni în tavă şi îl nivelezi. Dai la cuptor 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoţi tava şi laşi prăjitura să se răcească înainte de a turna glazura.
Pentru glazură, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul brun şi laptele şi amesteci până când compoziţia aproape dă în clocot. Iei de pe foc şi o laşi 5 minute să se răcească. Adaugi zahărul pudră şi amesteci cu telul. Când s-a răcit blatul, torni glazura. O laşi să se întărească înainte să tai prăjitura în pătrate.
Sursa + foto: life-in-the-lofthouse.com
„Negrese“ cu banane, un desert cum nu ai mai mâncat
„Negrese“ cu banane, un desert cum nu ai mai mâncat
Desert cu iaurt, banane şi cacao
Desert cu iaurt, banane şi cacao