Chec

Chec jpeg

Un desert potrivit pentru orice eveniment.

Ingrediente:

Pentru aluat: 4 ouă 200 g zahăr zeama de la ½ de portocală 75 ml ulei 175 g făină 75 g amidon ½ praf de copt zahăr vanilat 1 praf de sare

250 ml apă

100 g zahăr

zeama de la ½ de portocală

zeama de la o limetă

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, sarea, zeama de la jumătate de portocală şi coaja rasă de la fructul întreg. Adaugi uleiul puţin câte puţin. Amesteci făina cu amidonul. O încorporezi în ouă amestecând de jos în sus. Pui şi praful de copt, şi zahărul vanilat.

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Torni compoziţia şi o laşi la cuptor aproape 1 oră sau până se rumeneşte.

Pentru sirop, pui apa la foc, cu zahărul, zeama de limetă şi zeama de la cealaltă jumătate de portocală. Fierbi la foc mic până se îngroaşă. Înţepi checul răcit din loc în loc cu un beţişor mai lung. Torni siropul peste el.