Chec aperitiv. Poți pune orice ingredient dorești, rezultatul va fi oricum perfect!

Dacă ești mai degrabă genul care preferă o gustare sărată în loc de una dulce, acest chec aperitiv este perfect. Sățios, gustos, rapid, poate fi pregătit în funcție de preferințele tale.

chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg

Checul sărat poate fi presonalizat în funcție de preferințele tale culinare FOTO Shutterstock

În aluatul de bază poți adăuga ingredientele care îți plac, iar opțiunile sunt numeroase: bacon, cașcaval, șuncă presată, salam, telemea, brânză Gouda, măsline, ierburi aromatice, roșii uscate, ardei gras, ciuperci, dovlecei, porumb dulce și multe altele. În plus, este un preparat în care poți folosi resturile din frigider, iar astfel eviți risipa alimentară.

Poți pune în acest chec resturi de friptură sau de cârnăciori, felii de ouă fierte sau cartofi la cuptor. Totodată, acest preparat poate fi mâncat nu numai ca gustare, ci și la micul dejun sau poate fi luat la pachet sau la picnic. Cu atâtea opțiuni, e și păcat să nu-l încerci.

Iată rețeta pentru deliciosul chec aperitiv, în variantă sărată.

Citește și Brioşe sărate cu ouă de prepeliţă

Ingrediente

5 ouă

200 ml lapte integral

50 g unt

350 g făină albă

150 g caşcaval sau orice altă brânză care se topește (mozzarella, Gouda, Emmentaler etc.)

50 g salam de vară

100 g șuncă presată

100 g măsline verzi, fără sâmburi

½ linguriță sare

piper negru, măcinat

10 g praf de copt

Tai cubulețe toate mezelurile, iar cașcavalul îl dai prin răzătoarea mare. Preîncălzești cuptorul la 190 °C.

Într-un bol adânc, baţi ouăle cu laptele, apoi încorporezi făina cernută și amestecată cu praful de copt. După ce s-au omogenizat, adaugi untul topit și răcit, mezelurile, măslinele bine scurse şi caşcavalul ras. Condimentezi cu sare și piper negru, după gust, amesteci cu o spatulă, apoi torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.

O dai la cuptor 15 minute, apoi reduci temperatura la 170 °C și mai ții checul aproximativ 25-30 de minute, până devine rumen și trece testul scobitorii. Când e gata, scoți checul din tavă și îl lași la răcorit înainte să-l servești.