Tartă cu dovlecei şi ricotta

1 shutterstock 630613400 jpg jpeg

Un antreu cald şi săţios, cu o crustă pufoasă din foitaj şi umplutură cremoasă. Este bună, dar şi rafinată. Încearc-o şi tu!

Ingrediente 

1 foaie aluat foitaj (400 g)

1 dovlecel mediu 

150 g brânză ricotta

100 g caşcaval 

½ legătură pătrunjel 

1 gălbenuş 

1 lingură ulei vegetal   

1 linguriţă zeamă de lămâie   

sare

 Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai capetele dovlecelului, îl feliezi pe lungime, presari puţină sare şi laşi deoparte 10 minute. Scurgi bine feliile de surplusul de apă şi le pui într-un bol cu puţin ulei.

În alt vas, amesteci ricotta cu pătrunjelul tocat mărunt, cu zeama de lămâie, caşcavalul ras şi sare, după gust. 

Pui foaia de aluat într-o tavă cu hârtie de copt şi întinzi un strat de umplutură, lăsând un cm liber la margini. Aşezi feliile de dovlecel, ungi marginile cu gălbenuş bătut, apoi dai la cuptor 25-30 de minute. până ce tarta s-a rumenit.

Laşi la răcorit 10 minute înainte de servire. Decorezi după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg