Chec cu cafea şi miere, de post

Un desert de post, cu aromă de cafea şi miere, care se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente.
De ce ai nevoie pentru a pregati chec cu cafea şi miere
250 ml cafea fiartă
2 linguri miere
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
300 g făină albă
50 g zahăr
1 praf de sare
nuci mărunţite, opţional
De ce ai nevoie pentru a pregăti chec cu cafea şi miere
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Laşi cafeaua fiartă să se răcească 10 minute, o strecori, apoi adaugi în ea zaharul şi mierea, până se dizolvă complet. O torni într-un bol şi presari în ea treptat făina şi nuca mărunţită, după gust. Amesteci cu un tel.
Torni aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor timp de 1 oră. Dacă se rumeneşte prea tare la suprafaţă, acoperi cu o folie de aluminiu. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://cookingandmore.com