Chec cu cafea şi miere, de post
![chec cu cafea jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/979ea823-f3ae-4233-a849-2dccacfeaa16/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Un desert de post, cu aromă de cafea şi miere, care se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente.
De ce ai nevoie pentru a pregati chec cu cafea şi miere
250 ml cafea fiartă
2 linguri miere
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
300 g făină albă
50 g zahăr
1 praf de sare
nuci mărunţite, opţional
De ce ai nevoie pentru a pregăti chec cu cafea şi miere
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Laşi cafeaua fiartă să se răcească 10 minute, o strecori, apoi adaugi în ea zaharul şi mierea, până se dizolvă complet. O torni într-un bol şi presari în ea treptat făina şi nuca mărunţită, după gust. Amesteci cu un tel.
Torni aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor timp de 1 oră. Dacă se rumeneşte prea tare la suprafaţă, acoperi cu o folie de aluminiu. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://cookingandmore.com