Chec cu ciocolată şi glazură

Prepară un desert simplu cu ciocolată şi glazură, care ţi se va topi în gură.
Ingrediente
130 g făină 1 linguriţă sare 80 g pudră de cacao 50 g ciocolată, bucăţele 80 ml apă fiartă 230 g unt, la temperatura camerei 250 g zahăr 5 ouă
100 g ciocolată, bucăţele
120 g smântână
Mod de preparare – Chec cu ciocolată şi glazură
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Într-un bol, combini făina cu sarea. Separat, torni apa fiartă peste ciocolată şi amesteci până la omogenizare, apoi încorporezi pudra de cacao. Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi compoziţia cu ciocolată.
Amesteci pe rând cu ouăle. Combini treptat cu amestecul de făină. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 60-70 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu smântâna. Torni glazura peste prăjitură care s-a răcit. Serveşti imediat.