Chec cu mure şi iaurt grecesc

rasperry yogurt cake 07 20 14 1 ca jpeg

Murele sunt vedetele acestui anotimp. Uite cum le poţi combina pentru un desert delicios:

Ingrediente

¾ cană mure proaspete

1 lingură suc de lămâie proaspăt

½  cană făină

2 linguriţe praf de copt

½ linguriţă sare

½ cană unt nesărat, la temperatura camerei

¼ cană zahăr granulat

3 ouă mari, la temperatura camerei

1 lingură esenţă de vanilie

1 cană iaurt grecesc (2% grăsime)

Sos de iaurt

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade şi unge o tavă cu unt. Aşează hârtie pentru copt în tavă. Pune murele şi sucul de lămâie în bolul unui robot de bucătărie şi se amestecă până când se formează un piure. Foloseşte o strecurătoare pentru  a înlătura seminţele din piure şi pune-l deoparte. Prepară aluatul pentru prăjitură alăturând făina, praful de copt şi sarea. În bolul unui mixer  pune untul şi amestecă-l pentru 1-2 minute. Adaugă zahărul peste unt şi continuă să amesteci încă 2-3 minute, până când zahărul se topeşte. Pui ouăle, unul câte unul, amestecând inaintea fiecăruia.

Adaugă esenţa de vanilie. Redu viteza mixerului şi adaugă 1/3 din compoziţia pentru aluat peste unt. După ce s-a omogenizat  adaugă jumătate din iaurt. Se procedeză la fel cu restul ingredientelor. Pune 1/3 din compoziţia cu unt în tava pregătită şi netezeşte-o uşor. Pune 1/3 din piureul de mure pe deasupra şi lasă marginile neacoperite de piure pentru ca, cu ajutorul unei spatule să poţi împrăştia piureul.

Repetă procedeul cu restul  compoziţiei. Lasă la cuptor pentru  65-75 minute. Foloseşte o scobitoare pentru a verifica dacă prăjitura este gata. Las-o la rece pentru 10-15 minute, apoi, cu grijă, foloseşte o spatulă sau un cuţit pentru a dezlipi marginile şi a scoate prăjitura din tavă.

Las-o să se răcească complet şi pune deasupra sosul de iaurt înainte cu 20-30 de minute înainte de servire.

Sos de iaurt

Ingrediente

¼ cană iaurt grecesc (2% grăsime)

¾ cană zahăr pudră.

Mod de preparare

Amestecă ingredientele până când se omogenizează .

Sursa: the cozy apron