Chec cu rubarbă

1366724154 2455chec 20cu 20amidon jpeg

Cu toţii ştim checul clasic, pufos, cu cacao şi pudrat cu zahăr pudră. Însă această reţetă transformă banalul chec într-un desert deosebit. Ingredientul special este rubarba, care are o aromă unică. Acest chec are un aluat mai special, însă şi rezultatul este pe măsură.

Ingrediente:

50 g rubarbă tăiată bucăţi ,

225 g zahăr

1 lingură amidon

75 g unt

3 ouă

50 ml lapte

50 ml zeamă de lămâie

10 g praf de copt

un vârf de cuţit sare

100 g nuci

1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare: Număr porţii: 2 Timp de preparare: 70 min Dificultate: mică

Pui rubarba, 75 g zahăr, zeama de lămâie şi amidonul într-un vas. Aşezi vasul pe foc mic şi le înăbuşi timp de 10-15 minute, amestecând continuu. Pui untul într-un bol mare şi îl freci până ce devine cremos, adaugi restul zahărului tos şi amesteci bine. Pui ouăle, unul câte unul, şi baţi bine cu telul după fiecare, torni vanilia şi amesteci totul foarte bine, cu o spatulă, de jos în sus.

Amesteci făina cu praful de copt şi cu sa rea, apoi cu untul. Torni şi câte puţin lapte şi apoi amesteci cu compoziţia. Adaugi nucile mărunţite şi rubarba. Ungi cu unt o formă de chec mai mare, o tapetezi cu puţină făină şi torni amestecul Dai la cuptor pentru 50 de minute şi apoi îl laşi să se răcească în tavă. Întinzi aluatul în forma de tartă, îl acoperi cu o folie de aluminiu şi îl pui în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute. Baţi ouăle cu zahărul să obţii un amestec spumos.

Încorporezi făina, coaja rasă de portocală, smântâna şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste aluatul de tartă. Aranjezi deasupra fructele scurse şi jumătăţile de nucă. Pui forma în cuptorul preîncălzit şi laşi să se coacă 40 de minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească în formă.