Chec de turtă dulce

Veselă, colorată, gustoasă, turta dulce este un desert care adună toată familia laolaltă. Ce ai spune, însă, dacă acelaşi gust s-ar regăsi într-un chec elegant, învăluit în ciocolată?
Ingrediente
Pentru chec:
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
175 ml ulei
4 ouă
80 g zahăr brun
50 g miere
8 g ghimbir pudră
5 g scorţişoară
1 praf nucşoară, opţional
1 praf cuişoare, opţional
1 praf de sare
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
1 lingură unt
Dai drumul la cuptor la 160 °C şi tapetezi o tavă. Mixezi ouăle cu zăhărul, mierea şi uleiul până se omogenizează ingredientele, iar compoziţia face bule de aer la suprafaţă. Separat, combini făina cu sarea, praful de copt, scorţişoara, ghimbirul, şi, dacă doreşti, nucşoară şi cuişoare.
Încorporezi făina şi amesteci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă. O torni în tavă şi o dai la cuptor aproximativ 50 de minute, până trece testul scobitorii. Scoţi checul şi-l laşi la răcorit.
Rupi ciocolata bucăţi şi o pui pe baie de aburi cu untul. Amesteci până se omogenizează, apoi torni glazura uşor răcorită peste chec. Îl decorezi după imaginaţie.
FOTO SHUTTERSTOCK