Chec umed cu ciocolată

Ştiai că ciocolata e cel mai consumat desert din lume? Şi, pe bună dreptate, cine îi poate rezista? Dacă e şi ingredientul tău preferat în deserturi, prepară acest chec plin de ciocolată de la prima la ultima înghiţitură.
Ingrediente
Pentru chec:
300 g făină
3 linguri cacao
50 g fulgi de ciocolată
1 plic praf de copt
200 g unt
250 g zahăr
1 praf de sare
6 ouă
coaja rasă de la 1 portocală bio
1 esenţă de vanilie
Pentru glazură:
150 g ciocolată
50 g unt
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C şi tapetezi două tăvi de chec. Combini făina cu sarea, cacaua şi praful de copt. Separat, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi ouăle, unul câte unul, omogenizând după fiecare. Torni esenţa de vanilie şi, la final, pui coaja de portocale.
Adaugi făina în trei tranşe şi amesteci cu o spatulă, apoi încorporezi fulgii de ciocolată. Pui compoziţia în tăvi, o nivelezi şi dai checurile la cuptor aproximativ o oră, până trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcit.
Pentru glazură, combini ciocolata ruptă bucăţi cu untul, le pui pe foc şi amesteci uşor, apoi torni glazura peste checuri.
FOTO Shutterstock