Cheesecake cu căpşuni

Un desert răcoritor şi plin de căpşuni, numai bun să îl pregăteşti vara. Acest cheesecake se face uşor, însă cel mai dificil va fi să aştepţi să se răcească. Îţi recomandăm să îl serveşti cu un sos de căpşuni făcut în casă sau fructe de pădure proaspete.
Ingrediente: Cheesecake cu căpşuni
Pentru blat
400 g biscuiţi digestivi
150 g unt topit
Pentru cremă
500 g cremă de brânză
500 ml smântână pentru frişcă de la frigider
100 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 pliculeţe gelatină
Pentru decor
300 g căpşuni tăiate
1 plic tort gelee roşu
Mod de preparare:
Fărâmiţezi biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit. Omogenizezi şi aşezi compoziţia într-o tavă rotundă. O nivelezi şi o dai la frigider.
Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o laşi deoparte. Mixezi brânza, adaugi zahărul pudră şi cel vanilat şi baţi până obţii o cremă. Răstorni gelatina, apoi, cu o paletă, încorporezi frişca bătută separat. Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi o nivelezi. Ornezi prăjitura cu căpşunile şi torni tortul-gelee, preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Dai la frigider peste noapte.