Cheesecake cu zmeură. Reţetă de post

Alege un desert apetisant şi delicios, care îţi va lăsa gura apă. Această reţetă de cheesecake cu zmeră este special creată pentru adepţii bucărăriei vegane, însă reţine că baza prăjiturii necesită coacere, deci nu e o reţetă fără foc.
Ingrediente
Pentru blat
300 g făină 115 g margarină vegetală moale 75 g sirop de agave 1 ½ linguri praf de copt 2 linguri apă
Pentru umplutură
1 kg iaurt vegetal din soia (cu aromă de vanilie)
2 plicuri de budincă de vanilie vegană
115 g margarină topită
75 g sirop de agave
Pentru topping
65 g zmeură făcută piure
zmeură proaspătă, după gust
frunze de mentă
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Pentru blat, combini toate ingredientele într-un castron şi frămânţi cu mâinile până obţii un aluat moale şi omogen. Ungi tava cu margarină, inclusiv pe margini. Apeşi aluatul în tavă şi pe margini, având grijă ca stratul de pe fundul tăvii să fie mai gros decât cel de pe margini.
Într-un bol, combini toate ingredientele pentru umplutura de cheesecake. Baţi cu mixerul până se omogenizează.
Torni umplutura peste aluat şi dai tava la cuptor aproximativ 1 oră. Nu te îngrijora dacă umplutura este moale încă. Aceasta se va întări o dată ce prăjitura s-a răcit complet. O laşi să se răcească 1 oră. Apoi dai cheesecake-ul la frigider cel puţin 4 ore.
Îl decorezi cu piureul de zmeură, cu câteva fructe proaspete şi cu frunze de mentă.
Sursa + foto: veganheaven.org
Cheesecake cu blat de biscuiţi şi mandarine