Chifle- brioșă cu gem de portocale

Aceste chifle-brioșă cu gem de portocale sunt pufoase, aromate și au un echilibru perfect între dulceața naturală a gemului de portocale și textura aerată a brioșei.

chifla briosa cu gem jpg

Ingrediente

500 g făină

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 pliculeț drojdie uscată

100 g unt

250 ml apă

2 ouă

1 linguriță

esenţă de rom

1 ou, pentru uns

1 praf de sare

100 g gem de portocale

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu drojdia și cu sarea. Separat, mixezi ouăle cu laptele și cu zahărul, apoi le încorporezi în făină. Amesteci și adaugi zahărul vanilat, untul și esența de rom. Frămânți până obții un aluat omogen. Îl lași la crescut, acoperit, până își dublează volumul.

Presari făină pe suprafaţa de lucru și împarţi aluatul în opt biluțe egale pe care le așezi într-o tavă tapetată. Le mai lași la crescut 15-20 de minute, apoi le ungi cu oul bătut, le faci o adâncitură în mijloc și pui câte o linguriță de gem. Le dai la cuptorul încins până se rumenesc.