Chifle cu susan
Cu puţină pricepere putem umple şi bucătăria noastră de aromele tentante ale pâinii din cuptor.
Ingrediente
550 g făină
325 ml lapte
50 ml ulei
2 linguri unt
1 plic drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
1 linguriță susan
Mod de preparare
Prepari maiaua din puțin lapte călduț amestecat cu drojdia și cu zahărul. O lași deoparte cel puțin 10 minute, apoi o combini cu făina cernută și cu sarea. Torni, în fir subțire, laptele și uleiul și frămânți aluatul până când nu se mai prinde de degete. Îl acoperi și îl lași să dospească până își dublează volumul.
Tapetezi o tavă de cuptor. Presari făină pe blatul de lucru, mai frămânți puțin aluatul, apoi îl tai în bucăți mici in care formezi chiflele pe care le așezi în tavă. Le mai lași la crescut 30 de minute, le ungi cu untul topit și le presari cu susan. Dai tava la cuptorul încins și le ții până ce devin aurii.