Chifle dulci cu ghimbir şi brânză

1 captura de ecran din 2019 04 18 la 16 08 55 png png

Îţi prezentăm o reţetă delicioase de chifle pufoase, dulci şi extem de aromate. Datorita continutului mare de antioxidanti din ghimbir, acesta se foloseste in medicina naturista, mai ales sub forma de ceaiuri. Acesta se poate face doar din ghimbir sau in combinatie cu alte plante, precum macesele, coriandrul, merele, florile de hibiscus sau cojile de lamai verzi;

Ingrediente pentru chifle dulci cu brânză şi ghimbir:

Pentru aluat 

400 ml apă 

1 cub drojdie proaspătă Dr. Oetker 1,2 kg făină

220 g zahăr

3 ouă

1 albuş 

1 praf de sare

200 g unt 

2 linguriţe ghimbir proaspăt răzuit

Pentru umplutură 

700 g brânză 

200 g smântână

1 ou 

100 g zahăr 

1 lingură făină 

1 linguriţă esenţă naturală vanilie de Madagascar Dr. Oetker 

1 praf de sare 

200 g magiun

50 g fulgi de migdale prăjiţi

Pentru aluatul de firimituri 

100 g făină

80 g zahăr 

70 g unt

Pentru uns 

1 gălbenuş

1 lingură lapte

Mod de preparare chifle dulci cu brânză şi ghimbir:

Dizolvi drojdia proaspătă Dr. Oetker în 350 ml de apă călduţă. Adaugi linguri de făină. Laşi amestecul la crescut, apoi amesteci maiaua cu restul de făină şi de apă, cu ouăle şi albuşul bătute cu zahărul şi ghimbirul. Frămânţi 15-20 de minute, în tot acest timp încorporezi untul topit.

Aluatul îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la dospit o oră şi jumătate, la loc cald. Pentru aluatul de firimituri, amesteci făina cu zahărul şi cu untul rece.

Vei obţine un aluat nisipos pe care-l dai la congelator 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna, oul, zahărul, făina, sarea şi esenţa naturală de vanilie de Madagascar Dr. Oetker. Din aluatul dospit formezi biluţe pe care le aşezi pe o tavă tapetată.

Le laşi 15-20 de minute. După aceea, faci cu degetul câte o gropiţă în mijlocul fiecărei biluţe pe care o umpli cu crema de brânză. Câteva dintre chifle le vei umple cu magiun. Mai laşi chiflele la loc cald alte 20 de minute. Ulterior, pe cele umplute cu brânză le ungi cu gălbenuş amestecat cu lapte.

Presari aluatul de firimituri peste toate chiflele şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, 20 de minute. Le decorezi cu fulgi de migdale.