Chiftele de curcan în sos

Baked Meat Balls in Cheese Sauce jpeg

Familia ta adoră mâncărurule cu carne? Ce zici dacă le prepari aceste chiftele de curcan în sos? Sunt foarte bune şi se prepară uşor. Iată ingredientele! 

Preparare 1h 15’

Grad de dificultate: redus

Porţii: 2

Ingrediente

600 g carne tocată de pui ori de curcan

1 ceapă

1 felie de pâine

4 linguri lapte dulce/ apă

4 căţei usturoi

2 ouă

pătrunjel verde

sare, piper

ulei pentru prăjit

Pentru sos

5 ciuperci mari champignon

50 g unt

1 lingură de făină

250 ml supă strecurată de legume

600 ml smântână grasă

1 roşie

măghiran uscat

sare, piper

pătrunjel verde tocat pentru decor

Preparare

Amesteci carnea cu ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle bătute uşor, usturoiul zdrobit, pătrunjel tocat fin, sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia la rece 10 minute, ca să se condimenteze.

Modelezi chiftele din tocătură şi le prăjeşti, pe ambele părţi, în ulei bine încins. Le scoţi într-un castron, pe prosoape absorbante, pentru a elimina excesul de grăsime.

Între timp, cureţi ciupercile, le speli, le usuci bine cu prosoape absorbante şi le sotezi (întregi sau feliate) în unt bine încins. Când s-au înmuiat bine, presari peste ele făină, amestecând permanent să nu se formeze cocoloaşe. Stingi cu supă strecurată de legume şi laşi să dea câteva clocote până se îngroaşă.

Pui chiftelele într-un vas termorezistent, adaugi sosul alb amestecat cu smântână, roşia tăiată felii şi condimentezi după preferinţă cu sare, piper şi măghiran uscat. Aşezi vasul la cuptor pentru circa 15 minute. Le serveşti garnisite cu pătrunjel verde tocat.