Chiftele de năut cu usturoi

chiftele de naut cu usturoi jpeg

Acum 7500 de ani î.e.n., populaţia din Orientul Mijlociu de azi consuma năut, iar datarea cu carbon efectuată asupra unor boabe găsite în sudul Franţei a indicat anul 6790 î.e.n. ca perioadă de consum. Impresionant, nu? Există două feluri de năut, alb şi verde, mult mai răspândit fiind cel alb.Dacă ţi-e teamă că nu se vor închega ingredientele pentru chiftele de năut cu usturoi, poţi adăuga şi un ou care să lege mai bine.

Chiftele de năut cu usturoi - Ingrediente

1 cană de năut fiert şi răcit 1 ceapă mare tocată mărunt 2 căţei de usturoi 3 linguri de pătrunjel tocat 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă cumin 2 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit

Chiftele de năut cu usturoi - Mod de preparare

Pui toate ingredientele în blender şi le mixezi. Din pasta rezultată formezi cu mâna umedă chiftele de mărimea unei mingi de ping-pong. Le aplatizezi uşor şi le pui la prăjit. Le serveşti calde cu humus şi lipie.