Chiftele de peşte
Se prepară rapid şi sunt foarte gustoase. Încearcă si tu reteta cu chiftele de peste şi spune-ne printr-un comentariu cum ţi se par.
Ingrediente: 500 g file de peşte dezosat 2 ouă 1 ceapă uscată (sau 3-4 fire de ceapă verde) 2 căţei de usturoi 3 felii de franzelă 50 ml lapte dulce ½ legătură pătrunjel verde ½ legătură mărar verde 3-4 linguri de pesmet sare piper ulei pentru prăjit
100 ml iaurt sau smântână
2 căţei de usturoi
½ linguriţă de ulei
mărar verde
1 praf de sare
Mod de preparare:
Se trec fileurile de peşte prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi. Se amestecă tocătura cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine, cu ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, de mărimea şi forma dorită, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot aceste chiftele de peste pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta uleiul în exces. Separat, se zdrobesc căţeii de usturoi, se freacă cu puţin ulei şi un praf de sare până se leagă, apoi se amestecă cu iaurtul sau smântâna şi mărarul tocat fin.
Sosul se serveşte în sosieră, alături de aceste chiftele de peste calde.