Chifteluţe chinezeşti cu susan
Susanul este una dintre cele mai vechi plante oleaginoase, cultivate de mai bine de 3000 de ani în urmă. Cu o aromă bogată de nuci, susanul este un ingredient comun în bucătăriile din întreaga lume. Încearcă aceste chifteluţe deosebite asiatice!
Ingrediente
500 g carne tocată, după preferinţă 1 ou 1 ceapă albă 1 linguriţă usturoi pudră 25 g pesmet ½ legătură pătrunjel 2 linguri zahăr brun 2 linguri apă 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri sos de soia 1 lingură ketchup 1 linguriţă sos iute 1 linguriţă ulei de susan sare piper seminţe susan alb, pentru decor
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, amesteci carnea tocată cu oul, sare şi piper, după gust, ceapa dată prin răzătoarea mică, pudra de usturoi, pesmetul şi pătrunjelul tocat. Cu palmele umede, formezi chifteluţele, le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 30-35 de minute, până se rumenesc.
Pui într-o cratiţă zahărul, apa, zeama de lămâie, sosul de soia, sosul iute, ketchupul şi uleiul de susan şi le ţii pe foc mic până dau în clocot. Transferi chifteluţele şi mai fierbi câteva minute, până se îngroaşă sosul, amestecând ocazional. Serveşti chifteluţele calde, cu o garnitură de orez, şi le decorezi cu seminţe de susan.
FOTO Shutterstock