Chifteluţe chinezeşti cu susan

2 shutterstock 792851086 jpg jpeg

Susanul este una dintre cele mai vechi plante oleaginoase, cultivate de mai bine de 3000 de ani în urmă. Cu o aromă bogată de nuci, susanul este un ingredient comun în bucătăriile din întreaga lume. Încearcă aceste chifteluţe deosebite asiatice!

Ingrediente

500 g carne tocată, după preferinţă 1 ou 1 ceapă albă 1 linguriţă usturoi pudră 25 g pesmet ½ legătură pătrunjel 2 linguri zahăr brun 2 linguri apă 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri sos de soia 1 lingură ketchup 1 linguriţă sos iute 1 linguriţă ulei de susan sare piper seminţe susan alb, pentru decor

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, amesteci carnea tocată cu oul, sare şi piper, după gust, ceapa dată prin răzătoarea mică, pudra de usturoi, pesmetul şi pătrunjelul tocat. Cu palmele umede, formezi chifteluţele, le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 30-35 de minute, până se rumenesc.

Pui într-o cratiţă zahărul, apa, zeama de lămâie, sosul de soia, sosul iute, ketchupul şi uleiul de susan şi le ţii pe foc mic până dau în clocot. Transferi chifteluţele şi mai fierbi câteva minute, până se îngroaşă sosul, amestecând ocazional. Serveşti chifteluţele calde, cu o garnitură de orez, şi le decorezi cu seminţe de susan.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg