Chifteluţe cu sos

Să ne răsfăţăm la sfârşit de sătpămână cu această reţetă!
Ingrediente Pentru chiftele 300 g carne tocată, amestec 2 ouă bătute 1 ceapă tocată 2 felii de pâine înmuiate în lapte şi stoarse 5 căţei usturoi, zdrobiţi ulei, pentru prăjit
Pentru sos
100 g smântână
1 praf boia dulce
1 lingură făină
100 ml lapte rece
1 legătură mărar tocat
1 lingură unt
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci bine ingredientele pentru chiftele cu o lingură de lemn şi formezi cu mâinile ude chiftele. Încingi uleiul într-o tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete absorbante ca să îndepărtezi surplusul de ulei.
Ca să faci sosul, încorporezi treptat făina în lapte, pentru a evita cocoloaşele, apoi adaugi smântâna, mărarul, sare, boia şi piper, după preferinţă. Topeşti untul pe baie de aburi, îl torni peste amestec şi pui totul pe foc, cât să dea în clocot.
Adaugi în sos chifteluţele şi mai laşi să fiarbă aproximativ 10 minute, la foc mic.