Chifteluţe de cod la cuptor

2 shutterstock 1857031831 jpg jpeg

Peştele nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Codul este o alegere sănătoasă şi gustoasă. Aceste chifteluţe la cuptor, fără ulei în exces, îi vor încânta pe toţi.

Ingrediente

  • 500 g file cod, fără piele
  • 1 ou
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură mărar
  • 200 g pesmet

Cureţi peştele de eventualele oase, îl dai prin maşina de tocat. Adaugi oul, uleiul de masline, sarea, piperul, usturoiul zdrobit şi mărarul tocat. Dai compoziţia la frigider o oră.

Cu mâinile umezite, formezi chifteluţe, le aplatizezi uşor, le dai prin pesmet şi le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le coci la 180 °C, 20-25 de minute.

Le serveşti cu un sos de iaurt cu usturoi.

FOTO: Shutterstock