Chifteluţe de mazăre: reţetă de post

1 shutterstock 1406155142 jpg jpeg

Mazărea este mai uşor de digerat decât fasolea şi cerealele şi este complet lipsită de alergeni. Unul dintre principalele beneficii ale proteinei din mazăre este că, după ce o vei consuma, te vei simţi sătul. Are un aport perfect de aminoacizi, care transmite corpului tău că este plin şi că nu mai trebuie să mănânce. De aceea e perfectă şi în post. Încearcă aceste chifteluţe delicioase!

Ingrediente

2 cartofi medii, fierţi în coajă

500 g mazăre congelată

3 căţei de usturoi

½ legătură pătrunjel

4 linguri făină

100 g caşcaval vegetal, opţional

sare

piper

Pui mazărea la fiert, în apă clocotită cu puţină sare, 5-7 minute, sub capac. O scurgi şi o laşi la răcorit. O pui într-un blender (opreşti 2-3 linguri de boabe), împreună cu frunzele de pătrunjel, căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust, şi mixezi până obţii o pastă. O transferi într-un bol, adaugi cartofii pasaţi, făina, caşcavalul ras, boabele de mazăre şi omogenizezi compoziţia. O dai la rece 15 minute.

Cu mâinile umezite, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei încins, la foc mediu, până se rumenesc uşor. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti calde, cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock