Chifteluţe din orez: reţetă de post

1 shutterstock 199287380 jpg jpeg

Uşor de preparat şi incredibil de gustoase, aceste chifteluţe din orez sunt un preparat care te scoate din încurcătură când nu ştii ce să mai găteşti într-o zi de post. Alături de o salată de verdeţuri sunt o masă completă şi echilibrată.

Ingrediente

  • 150 g orez
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 linguriţă usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • 200 g caşcaval vegetal
  • 1 lingură făină
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

Speli orezul şi îl fierbi, apoi îl laşi la răcit. Cureţi şi toci ceapa şi mărarul şi le adaugi peste orez. Pui caşcavalul vegetal ras, usturoiul granulat, sare, piper şi puţină făină, cât să lege compoziţia.

Cu mâinile umezite, formezi biluţe pe care le dai prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până se rumenesc. Le scurgi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti cu o salată mixtă. 

FOTO: Shutterstock