Chifteluţe din orez umplute cu mozzarella (Arancini)

Săţios şi uşor de preparat, orezul poate fi pregătit în fel şi chip. Dacă te-ai plictisit de reţetele clasice, încearcă aceste chifteluţe. Sunt deosebite!
Ingrediente
200 g orez
200 g mozzarella sau caşcaval
2 ouă
200 g făină
200 g pesmet
ulei, pentru prăjit
sare
piper
Speli orezul şi îl fierbi în apă cu puţină sare, apoi îl scurgi şi îl laşi la răcit. Îl dai la frigider peste noapte. 2 Cu mâinile umezite, formezi discuri din orez cu diametrul de 7-8 cm, iar în centru pui 2-3 cubuleţe de caşcaval sau mozzarella.
Aduni marginile discului peste umplutură, apoi îi dai forma unei bile. Procedezi la fel până termini ingredientele, iar când chifteluţele sunt gata, le mai pui la frigider 30 de minute.
Le dai prin făină, ou bătut cu sare şi piper, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până se rumenesc. Le scurgi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock