Chifteluţe din orez umplute cu mozzarella (Arancini)

1 shutterstock 735749290 jpg jpeg

Săţios şi uşor de preparat, orezul poate fi pregătit în fel şi chip. Dacă te-ai plictisit de reţetele clasice, încearcă aceste chifteluţe. Sunt deosebite!

Ingrediente

200 g orez

200 g mozzarella sau caşcaval

2 ouă

200 g făină

200 g pesmet

ulei, pentru prăjit

sare

piper 

 Speli orezul şi îl fierbi în apă cu puţină sare, apoi îl scurgi şi îl laşi la răcit. Îl dai la frigider peste noapte. 2 Cu mâinile umezite, formezi discuri din orez cu diametrul de 7-8 cm, iar în centru pui 2-3 cubuleţe de caşcaval sau mozzarella.

Aduni marginile discului peste umplutură, apoi îi dai forma unei bile. Procedezi la fel până termini ingredientele, iar când chifteluţele sunt gata, le mai pui la frigider 30 de minute.

Le dai prin făină, ou bătut cu sare şi piper, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până se rumenesc. Le scurgi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde, cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg