Chifteluţe prăjite
Un deliciu cu carne tocată. Chifteluţe prajite numai bune de servit împreună cu cei dragi! Ingrediente:
500 g carne de curcan
500 g ceafă de porc
2 cepe
2 ouă
3 cartofi
1 praz (numai partea albă)
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
sare
piper
300 g pâine albă, înmuiată în lapte
ulei, pentru prăjit
făină
Mod de preparare:
Speli şi toci carnea. Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoare, apoi îi laşi la scurs. Cureţi ceapa, o speli şi o toci, la fel procedezi şi cu prazul. Storci bine pâinea înmuiată şi cartofii raşi şi îi pui în tocătură. Toci mărarul şi pătrunjelul, spargi ouăle şi le pui în carne. Amesteci ingredientele pentru chiftelute cu mâna şi potriveşti de sare şi piper.
Încingi ulei într-un vas, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti până devin aurii. Aceste chiftelute prajite le poţi servi cu garnitură de cartofi şi cu murături, decorate cu mărar tocat.
Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan
Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan
Dificultate medie
10 porţii
Timp de preparare: 1h