Chifteluţe prăjite

Chiftelute jpeg

Un deliciu cu carne tocată. Chifteluţe prajite numai bune de servit împreună cu cei dragi! Ingrediente:

500 g carne de curcan

500 g ceafă de porc

2 cepe

2 ouă

3 cartofi

1 praz (numai partea albă)

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

sare

piper

300 g pâine albă, înmuiată în lapte

ulei, pentru prăjit

făină

Mod de preparare:

Speli şi toci carnea. Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoare, apoi îi laşi la scurs. Cureţi ceapa, o speli şi o toci, la fel procedezi şi cu prazul. Storci bine pâinea înmuiată şi cartofii raşi şi îi pui în tocătură. Toci mărarul şi pătrunjelul, spargi ouăle şi le pui în carne. Amesteci ingredientele pentru chiftelute cu mâna şi potriveşti de sare şi piper.

Încingi ulei într-un vas, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti până devin aurii. Aceste chiftelute prajite le poţi servi cu garnitură de cartofi şi cu murături, decorate cu mărar tocat.

Chiftele grecesti

Chiftele grecesti

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Spaghete cu chiftele

Spaghete cu chiftele

Dificultate medie

10 porţii

Timp de preparare: 1h