Chifteluţe ungureşti

Un preparat tradiţional unguresc împrumutat de la vecinii noştri, numai bun de servit cu paste sau cartofi la cuptor.
De ce ai nevoie pentru chifteluţe ungureşti
Pentru chiftele
500 g carne tocată de vită
1 ou
100 g pesmet
pătrunjel
sare
piper
1 lingură boia de ardei dulce
ulei pentru prăjit
Pentru sos
1 lingură ulei
1 ceapă
1 căţel de usturoi
100 g ciuperci
3 linguri unt
4 linguri făină
500 ml supă de carne
sare
piper
2 linguriţe boia de ardei dulce
100 ml smântână
mărar
Cum se prepară chiftele ungureşti
Pui toate ingredientele pentru chiftele într-un vas şi le omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie, formezi chiftelele cu mâna umedă şi le rumeneşti pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, căleşti în ulei ceapa şi usturoiul, ambele tocate, şi când devin uţor aurii adaugi ciupercile feliate. Ţii până când scade zeama lăsată de ciuperci după care le scoţo. Pui în loc untul şi când s-a topit adaugi făina. Amesteci constant până când devine uşor rumenă şi torni supa caldă de carne. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe, torni smântâna şi laşi pe foc până când compoziţia se îngroaşă. Pui ciupercile, sare, piper şi boia de ardei. Pui chiftelele, mărarul tocat, acoperi şi laşi pe foc câteva minute.
Sursa foto http://www.daringgourmet.com