Choux aperitiv

Aperitivele speciale sunt ideale pentru masa de Revelion. Aceste bunătăţi sunt un adevărat răsfăţ culinar.
Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/25-30 bucăţi
Ingrediente:
Pentru aluat:
150 g făină
60 g unt
250 ml apă
4 ouă
sare, piper, nucşoară
Pentru umplutură:
400 g cremă de brânză
2-3 fire de ceapă verde
1 ardei roşu
câteva frunze de salată verde
200 g pastramă de porc
Mod de preparare:
Pentru aluatul de choux-uri, pui pe foc, într-o cratiţă, apa şi untul. După ce untul s-a topit, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează. Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcească 10 minute, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare. Condimentezi cu sare, piper şi cu nucşoară, după gust.
Pui aluatul într-un poş şi formezi choux-urile într-o tavă cu hârtie de copt. Le coci, la 190 °C, 20-25 de minute, până se rumenesc frumos, apoi le scoţi, le tai pe jumătate şi le laşi la răcit pe un grătar.
Pentru umplutură, tai ceapa verde şi ardeiul şi le amesteci cu crema de brânză. Umpli choux-urile cu bucăţi de salată verde, pastramă de porc şi cu cremă de brânză.
FOTO: Profimedia