Churros. Cum să prepari rapid delicioasele gogoşi spaniole
Ştim că ţii la siluetă, însă nu poţi refuza o gogoaşă. Churros, aceste delicii spaniole făcute din aluat opărit, sunt delicoase alături de o cremă de ciocolată.
- 220 ml apă
- 250 g făină
- 1-2 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- esenţă de vanilie, după gust
- 4 ouă
- 125 g unt
- 200 g cremă de ciocolată pentru servit
- ulei, pentru prăjit
Aşezi pe foc apa amestecată cu zahărul şi cu untul. Când începe să fiarbă, adaugi făina în ploaie. Amesteci energic şi iei de pe foc. Laşi aluatul să se răcorească şi încorporezi
ouăle, unul câte unul, apoi adaugi esenţa.
Pui aluatul într-un poş şi formezi bastonaşe pe care le prăjeşti în ulei încins. Serveşti churros cu cremă de ciocolată.
FOTO: Shutterstock