Ciocănele de pui cu sos de usturoi

Banalele ciocănele de pui se pot transforma într-o adevărată delicatesă, atunci când sunt pregătite cu ingredientele potrivite. Încearcă o reţetă cu usturoi, în stil marocan, care te va cuceri pe loc.
Ingrediente
Pentru sos
4 căţei de usturoi, pisaţi 70 ml ulei 3 linguri iaurt sau maioneză sare
Pentru ciocănelele de pui
8-10 ciocănele de pui
2 căţei de usturoi, feliaţi
pătrunjel tocat, după gust
2 linguriţe boia
2 linguriţe chimion
2 linguri ulei
fulgi de ardei iute, după gust
sare
piper
Mod de preparare
Pentru sos, amesteci usturoiul cu uleiul, apoi încorporezi treptat iaurtul, până la omogenizare. Potriveşti de sare, după gust. Aşezi ciocănelele de pui într-un vas mai mare şi le combini cu usturoiul, pătrunjelul, chimionul, boiaua, fulgi de ardei iute, uleiul, sare şi piper, după gust. Acoperi şi laşi la marinat cel puţin 1 oră.
Rumeneşti puiul într-o tigaie grill sau pe grătar, la foc mediu, în jur de 20 de minute, până se întrepătrunde bine pe toate părţile. Serveşti cu sos de usturoi.
Sursa http://www.perrysplate.com