Ciorbă albă cu gulii

Nu-ţi lipseşte ciorba de la masă? Vrei să găteşti ceva nou? Ciorba albă cu smântână şi gulii este exact ce căuţi.
Ingrediente: 3 gulii, 2 morcovi, ½ ţelină, 1 ardei gras, 1 cartof, 1 dovlecel, 1 ceapă, 5-6 ciuperci proaspete, 1 lingură orez, 2 linguri ulei, pătrunjel verde, 4 linguri smântână, zeamă de lămâie, sare, piper
Mod de preparare:
Cureţi guliile de coajă şi restul zarzavaturilor, le speli, le tai cuburi sau fâşii, după caz, şi le căleşti cu ulei şi două linguri de apă până se înmoaie. Adaugi orezul spălat, acoperi cu apă caldă şi laşi totul să fiarbă 15-20 de minute, până când sunt bine fierte.
Potriveşti gustul de sare, piper, adaugi zeamă de lămâie, după preferinţă, şi dregi cu o lingură de smântână. Serveşti ciorba caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi piper proaspăt măcinat şi adaugi restul de smântână direct în farfurie.