Ciorbă cu varză şi cârnaţi picanţi

ciorba carnati picanti jpeg

Felul întâi e nelipsit de la orice masă. Supa, ciorba sau borşul, mai dese sau mai subţiri, cu sau fără carne, completează o masă săţioasă.

Ingrediente

2 cârnaţi picanţi 1 varză mică 6-8 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă albă 300 g carne de porc 1 ceşcuţă cu orez boia iute

Preparare

Faci două compoziţii, una cu cârnaţi şi alta cu carne. Pentru aceea cu cârnaţi pui la prăjit în două linguri de ulei cârnaţii tăiaţi felii. După ce s-au înmuiat, adaugi varza tăiată fideluţă şi ardeiul tăiat rondele. Le căleşti împreună. Pentru compoziţia de carne, tai ceapa mărunt şi o înmoi în ulei. Adaugi orezul, carnea şi boiaua şi le laşi pe foc până ce carnea îşi schimbă culoarea. Peste carne pui şi amestecul de cârnaţi, torni apă cât să le acopere şi le laşi să fiarbă. Când carnea e aproape fiartă, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru. Adaugi apă dacă scade prea mult şi laşi pe foc să fiarbă şi cartofii.