Ciorbă de cartofi cu chorizo

2 shutterstock 729803014 jpg jpeg

Chorizo sunt unii dintre cei mai aromaţi cârnaţi. Doar o cantitate mică va schimba total gustul ciorbei clasice de cartofi şi îi va da o savoare aparte.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 g cârnaţi chorizo
  • 2 linguri ulei 
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • sare, după gust
  • 1 l borş
  • ½ linguriţă cimbru uscat, opţional
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat

Tai cârnaţii chorizo felii şi îi pui la rumenit în ulei, într-o oală. După 2-3 minute, adaugi ceapa tocată şi morcovul tăiat felii. Căleşti amestecul câteva minute, apoi torni 2 litri de apă şi laşi să fiarbă sub capac un sfert d eoră. Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi adaugi în ciorbă, apoi condimentezi cu sare.

Separat, pui borşul la fiert şi îl laşi până scade la jumătate. După ce cartofii s-au înmuiat, torni borşul şi mai laşi pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. La final, adaugi pătrunjelul tocat şi, dacă doreşti, presari puţin cimbru uscat. 

FOTO: SHUTTERSTOCK



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg