Ciorbă de legume cu zeamă de varză

1 ciorba de legume cu zeama de varza jpg jpeg

Ciorba de legume cu zeamă de varză este perfectă în diete, deoarece varza conţine multe vitamine şi este foarte bună pentru curăţarea organismului. Zeama de varză este bună să o bei simplă, iar dacă faci asta timp de o săptămână vei simţi cum prinzi putere, slăbeşti şi te dezintoxici. De asemenea, zeama de varză este excelentă pentru o circulaţie a sângelui mai bună, deci pentru o inimă sănătoasă.

Legumele în cominaţie cu zeama de varză sunt, aşadar, pline de vitamine şi neapărat necesare în alimentaţia de zi cu zi. Iată o reţetă de ciorbă de legume cu zeamă de varză, pe care să o încerci oricând vrei să ţii o cură sănătoasă. Este ciorba perfectă după ce ai exagerat cu consumul de alcool, toată lumea ştie că zeama de varză te trezeşte din mahmureală, are vitaminele necesare pentru înlăturarea durerii de cap sau stării de greaţă.

Ingrediente Ciorbă de legume cu zeamă de varză:

- 2 cartofi mai mari - 2 morcovi mari - 2 cepe medii - 1 ou - Frunză de la ţelină - Jumătate cană de ulei - Jumătate cană suc de roşii - 2 l apă - 500 ml zeamă de varză - Verdeţuri: mărar, pătrunjel, leuştean – uscate sau proaspete

Mod de preparare Ciorbă de legume cu zeamă de varză:

Se curăţă legumele, se taie frumos în cubuleţe egale şi se pun la fiert. Mai întâi frunzele de ţelină, cartofii, morcovii şi ceapa. Se lasă la fiert până dă în două clocote şi se adaugă uleiul şi sucul de roşii. Se amestecă bine şi se mai lasă la fiert. Acum se dă într-un clocot seama de varză, se adaugă peste legume şi se lasă să fiarbă bine până nu mai face spumă. Se adaugă şi verdeţurile, cu cât mai multe, cu atât mai bine, se mai lasă un clocot şi se pune şi oul bătut spumă bine. Se amestecă, se mai dă într-un clocot, se pune capacul şi gata ciorba de legume cu zeamă de varză! Se serveşte fierbinte şi cu smântână. Poftă bună!