Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase

Încearcă un delicios borş de perişoare, care te va încălzi în zilele reci de iarnă.
Ingrediente
Pentru perişoare
500 g carne de curcan tocată 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă sare piper
Pentru borş
2 l apă
500 ml borş
4-5 roşii, cubuleţe
1 ţelină
1 morcov
150 g năut fiert, opţional
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Pentru perişoare, amesteci carnea cu ceapa tocată, orezul spălat, oul, sare şi piper, după gust. Formezi perişoare cu mâinile umede şi le aşezi pe un platou. Pui la fiert legumele tăiate, mai puţin roşiile, în apă cu sare. Când au devenit moi adaugi perişoarele formate şi după ce se ridică la suprafaţă pui roşiile şi, dacă vrei, boabele de năut. Laşi 10 minute să se combine aromele, torni borşul, mai clocoteşti de câteva ori, apoi opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat fin.
Borş de chitici (reţeta lui Radu Anton Roman)
Borş de chitici (reţeta lui Radu Anton Roman)
Reţeta zilei. Borş rusesc cu sfeclă roşie