Ciorbă de peşte
În zilele în care vrei să consumi un preparat uşor, iată o reţetă de ciorbă de peşte, cu un gust acrişor şi nemaipomenit de bun.
De ce ai nevoie ca să prepari ciorbă de peşte:
2,5 l apă
3-4 peşti
1 ceapă 1 morcov
1 păstârnac, ţelină mică sau rădăcină de pătrunjel
2 cartofi
1 ardei gras
1-2 linguri ulei
3 linguri pastă de tomate
50 g orez
sare
500 ml borş proaspăt sau zeama de la 1 lămâie
1 legătură leuştean
Cum prepari ciorbă de peşte:
Cureţi peştii de solzi, branhii şi intestine, îi speli şi îi tai în două sau în 3 bucăţi. Cureţi ceapa şi zarzavatul, le speli şi îndepărtezi seminţele ardeiului. Toci ceapa şi ardeiul, iar zarzavatul îl dai prin răzătoare. Cureţi cartofii şi îi tai cuburi potrivite. Le pui pe toate în oală, în apă cu puţină sare, la foc potrivit. Când au fiert pe jumătate cartofii, adaugi pasta de tomate, orezul ales şi spălat, borşul sau zeama de lămâie şi bucăţile de peşte. Mai ţii pe foc 10 minute. Tai mărunt leuşteanul şi îl presari în ciorbă, după ce ai oprit focul.